Gambar ini diambil di 'Rumah Makan Minang'
Bahan-bahan yang digunakan adalah serai , bawang putih , kunyit , halia dan lengkuas. Bahan-bahan ini ditumbuk untuk menjadi rempah yang digunakan untuk melapisi daging lembu.
Kritis :
Rendang ini sangat enak kerana ia lembut dan empuk . Masakan ini juga berasa gurih dan berlainan dengan masakan rendang di restoran lain kerana cara masaknya yang berbeza. Rendang ini juga amat pedas kerana rempahnya yang mengandungi cili . Namun , lauk ini tidak berkhasiat kerana daging ini mengandungi banyak lemak dan juga berminyak. Ini boleh mendatangkan pelbagai pengyakit seperti kegemukan dan lain-lain.
Kritis :
Rendang ini sangat enak kerana ia lembut dan empuk . Masakan ini juga berasa gurih dan berlainan dengan masakan rendang di restoran lain kerana cara masaknya yang berbeza. Rendang ini juga amat pedas kerana rempahnya yang mengandungi cili . Namun , lauk ini tidak berkhasiat kerana daging ini mengandungi banyak lemak dan juga berminyak. Ini boleh mendatangkan pelbagai pengyakit seperti kegemukan dan lain-lain.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan